Sursa foto: colourbox.com

Cum sa ne rezolvam problemele cu banii in mod independent

In mod negresit, ne intoarcem la subiectul BANI.

Mai precis la lipsa lor in momentele in care ne trebuie cel mai mult. Procente enorme din populatia tarii se confrunta cu o astfel de lipsa de bani si ii solicita la rude, prieteni si chiar la cunostinte. Este solicitata o suma de bani pana cand este virat salariul sau pana este gasita o alta sursa de finantare.

Pentru a evita astfel de situatii care, de multe ori, sunt JENANTE, avem posibilitatea de a solicita un ajutor banesc de la institutii care trateaza totul impersonal si nu judeca. Acestea nu “bat obrazul” nimanui ulterior – in momentul in care datoria se stinge, raporturile inceteaza si totul redevine la normal: noi obtinem bani atunci cand ne trebuie, ii inapoiem cand este stabilit si ne vedem mai departe de viata.

In plus, stim cu siguranta ca, imediat dupa returnarea sumelor imprumutate, ne putem imprumuta din nou in cea de-a doua secunda fara sa ne alegem cu reprosuri sau REFUZURI nejustificate! Absolut cu niciunul! Astfel incat:

  • Daca nu ne ajung banii pentru a beneficia de o promotie la un lucru de valoare, care costa multe sute de lei, poate chiar mii de lei, putem apela la un credit de la o institutie financiara nebancara
  • In cazul in care se intampla ca o persoana apropiata noua sau chiar noi insine sa ne accidentam, sa ne spitalizam si sa avem nevoie de investigatii medicale amanuntite (undeva la un spital sau o clinica privata, de preferat), atunci nu strica sa solicitam un credit rapid, scadent la data externarii, numai pentru a avea asupra noastra o suma suficienta pentru orice surpriza ne-ar putea trece medicii pe factura de servicii medicale
  • In cazul in care renovarea casei este de amploare si dorim sa o incheiem cu o luna mai devreme, fara sa mai asteptam salariul urmator, putem plati pentru graba noastra o dobanda, dar macar ne putem renova locuinta intr-un timp record!

 

Situatiile de acest tip au legatura cu cashflow-ul personal

Finantistii numesc astfel de nevoi “blocaje in cashflow-ul personal”. Pur si simplu, pe axa timpului, datele veniturilor obtinute cu cele ale cheltuielilor dorite sau impuse pur si simplu nu sunt pozitionate unde trebuie.

Ceea ce faceau cardurile bancare de credit mai demult fac acum imprumuturile rapide de la IFN-uri, si inca si mai bine: se obtin aproape instantaneu, foarte usor si dureaza mult mai putin. Aceste institutii financiare nu sunt bancare, fiindca sistemul bancar este inca greoi. Sunt nebancare, dar legale in procent de 100%. Nici clauze abuzive nu insereaza cu litere de-o schioapa, ci sunt perfect transparente in activitate.

Altfel, putem sa ciocanim la usile vecinilor. Putem sa ii sunam pe aceia cu care ne-am certat acum o saptamana si sa ne cerem scuze pentru a face loc discutiei despre bani. Putem sa fim incomozi pentru persoanele din jurul nostru.

 

Sau procedam altfel si stim ca putem oricand sa ne rezolvam problemele in mod independent.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.