Inselatoria SoftdeBursa

Este SoftDeBursa o inselatorie?

DA!

Daca traiesti in Romania si faci parte din mediul online sansele sunt destul de mari ca sa fii auzit/vazut una dintre reclamele la SoftdeBursa. Platforma online de ultima generatie care foloseste un super algoritm pentru a determina in ce merita sa investesti bani la bursa.

Se presupune ca algoritmul are o acuratete de peste 80% insemnand ca in 4 din 5 investitii vor fii profitabile. Ba mai mult, daca nu esti sigur de modul in care lucreaza site-ul si doresti doar sa testezi algoritmul, ai ocazia sa investesti o suma minima si sa vezi cat profit obtii in 60 de secunde. Mai multe detalii puteti gasi pe internet, insa foarte pe scurt, algoritmul acesta inovator este menit sa imbogateasca orice utilizator, in doar cateva zile.

Am sa fiu sincer si am sa recunosc ca atunci cand am vazut pentru prima data acel clip video in care fondatorii isi prezinta ideea “live, intr-o emisiune TV” am ramas fascinat, ba chiar eram pregatit sa fac prima investitie la bursa. Dar, felul in care prezentatorul emisiunii si asa zisul “fondator” explicau lucrurile mi-a dat un sentiment de deja vu. Simteam ca am mai auzit felul acela de explicatii undeva, si asa a si fost. Daca arunci o privire la orice material de Teleshoping realizezi ca modul de prezentare este aproape identic.

Cum iti dai seama ca este o inselatorie?

  1. Google it!
SEO SCAM
Scamatorie SEO (Search Engine Optimisation). Cum sa manipulezi algoritmul de la Google.

La o simpla cautare pe Google poti sa sesizezi faptul ca fiecare rezultat este foarte bine plasat in cautari. Daca ai putine cunostinte si despre cum functioneaza o cautare pe Google iti dai seama ce munca de SEO remarcabila au resit sa faca detinatorii platformei.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum cei de la SoftDeBursa s-au folosit extrem de bine de tehnicile cunoscute de SEO pentru a manipula rezultatele pe care Google le arata. Practic, acestia au construit/folosit nenumarate website-uri/blog-uri in care se vorbeste despre paltforma lor. Acestia au si pagini in social media care apar la cautari dar si videoclipuri pe YouTube. Observati cum aceeasi combinatie de cuvinte este folosita atat in titlul fiecarei pagini, cat si in link/URL si continutul postarilor/paginilor.

 

2. Design/Continut Website

Design Website Penibil.
Design Website Penibil.

Chiar daca nu ai un ochi destul de bun sa ochesti prima chestie dubioasa care rezulta din cautari, design-ul si continutul website-ului ar trebui sa iti ridice foarte mari semne de intrebare. Dupa cum puteti observa pagina lor de index este jumatate in engleza si jumatate in romana. Lucrul acesta ar trebui sa te duca cu gandul la urmatoarea intrebare:

Daca niste tinere genii au reusit sa construiasca prin programare un algoritm care va revolutiona lumea, de ce site-ul lor nu este 100% perfect?

Deoarece inselatoria aceasta este adresata doar publicului roman. Nu exista o versiune in limba engleza a site-ului Softdebursa.com pentru ca adresat audientei care vorbeste limba engleza exista ultimate4trading. Exact acelasi website, exact aceleasi trucuri, doar ca in engleza.

Site-ul dupa care este tradus SoftDeBursa
Site-ul dupa care este tradus SoftDeBursa

De asemenea, un website care lucreaza cu atat de multe date personale ar trebui sa aiba o retea sigura si privata https, nu doar un http. Ba mai mult, in josul paginii in sectiunea de copyright se afla doar logo-ul si textul “Toate drepturile rezervate.”. Rezervate cui? Acolo ar trebui sa se afle in mod normal numele firmei sub care este inregistrata platforma.

 

In concluzie da, SoftDeBursa este o inselatorie tradusa doar in romana. Sunt foarte multi oameni care incearca scamatorii de genul acesta pe internet insa fara foarte mare rezultat. Acesti oameni insa nu merita huiduiti cel putin pentru timpul si munca depusa pentru aceasta inselatorie. Atat de multe website-uri fantoma si videoclipuri de prezentare pentru o inselaciune.

 

Ce parere aveti de felul in care algoritmul de la Google in schimb poate sa fie pacalit prin simple trucuri de SEO?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.